صیادی در جزیره  ی قشم

 

سلخ روستایی است در بخش شهاب از توابع جزیره قشم در استان هرمزگان این روستا مرکزدهستان صلخ است.

 

بندر صلخ بعد از بندر سوزا، دومین بندر جنوبی جزیره قشم می باشد که از اهمیت خاصی برخوردار است.

 

جمعیت دهستان صلخ طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۸۵، برابر با ۱۰۵۹۸ نفر بوده‌است. این روستا ۴۲۰ خانوار و ۳۸۸ نفر بی‌سواد دارد.

 

مردمان روستای سلخ روزیشان را از دریا می گیرند، کارشان صیادی است و دیرزمانی است که با دریا اجین شده‌اند. دریا را مانند پدری بزرگ کرامت می نهند و به پاس بخشندگی و سخاوتش برایش شکرگزاری می کنند.

در این روستا ۵ مسجد وجود دارد که ۴ مسجد برای اهل سنت است و یک مسجد هم برای شیعیان(مسجد امام حسن مجتبی(ع)).

کارخانجات

 

این روستا شامل ۴ کارخانه بوده ه عبارتند از:دو کارخانه فروارده های ماهی و یک کارخانه یخسازی و یک آب شیرین کن و همچنین شرکت سوخت رسانی به کشتی ها در این روستا در شرف تاسیس شدن است.

شغل ها

 

شغل اکثریت مردم روستای سلخ صیادی است همچنین تعدادی کمی از مردم به شغل هایی نظیر دامداری و بنایی مشغول هستن و همچنین لازم به ذکر است روستای سلخ یکی از بزرگترین بنادر صیادی در جزیره قشم است ودارای اسکله صیادی بزرگ و مجهزی است و در حدود ۱۲۰ قایق و ۷۰ فروند لنج دارد و می توان گفت که همگی کارکنان این اسکله از بومی های همین روستا هستند ماهی هایی که اکثراً در روستای سلخ صید می شوند عبارتند از :ماهی هور (تن)-شوریده –حلوا سفید-شیر ماهی – سرخو- ه-سنگسر- هامور-سکلا-مقوا- میگو و. .

اماکن آموزشی

 

اماکن آموزشی این روستا عبارتند از:یک مهد کودک و دو مدرسه ابتدایی (پسرانه ودخترانه) و دو مدرسه راهنمایی(پسرانه و دخترانه) و یک دبیرستان دخترانه. لازم به ذکر است که اکثر معلمین این مدارس از بومی های همین روستا هستن همچنین در این روستا یک کتابخانه نیز وجود دارد که در حدود ۸۰۰۰ جلد کتاب دارد این روستا نیز شامل یک پایگاه مقاوت بسیج (به نام شهید حسن ذاکری )نیز هست که این پایگاه تلاش های زیادی برای شادابی جوانان و نوجوان روستا انجام می دهد.

جاذبه های گردشگری

 

از جمله جاذبه های گردشگری این روستا را میتوان سواحل بکر شنی این روستا و بام قشم وغارهای نمکی را نام برد که هر ساله جمعیت خوبی را به سمت خودش جذب می کند.

مراسم سنتی

 

از جمله مراسم های سنتی که در این روستا برگزار می شود عبارتند از:۱-جشن نوروز صیاد که تابستان هر ساله روز ۲۹ تیر در این روستای با اجرای مراسم های خاصی برگزارمیشود , در این روز مردم ماهیگیری نمی کنندو ماهی نمی‌خورند اما همه به دریامی روندوشنا می کنندصنایع دستی وخوراکی های خودرانیزبرای گردشگران وشرکت کنندگان دراین مراسم به نمایش می گذارند ۲-مراسم زار درمانی نیز از دیگر مراسمی است که در این روستا برگزار می شود و هر ساله جمعیت کثیری را به سمت خود می کشاند.۳-مراسم سنتی رزیف که اکثراً در مراسم عروسی برگزار می شود.

 

 

مراسم سنتی نوروز صیاد

 

نوروز صیادان جشنی کهن در میان ساحل نشینان جنوب است که هرساله در روستای سلخ جزیره قشم برگزار می شود و اهالی بسیاری از ساکنان ایران را به آنجا می کشاند.

 

سرزمین ایران با توجه به گوناگونی زیستگاه‌هایش رسومات واعیاد زیادی را به خود دیده شاید جشن نوروز صیادان یکی از زیباترین مراسمات ایران زمین باشد که ساکنان دریا آن را هنوز ارج می نهند و شکرگزار نعمت عظیم الهی هستند.

 

اهالی

 

روستای سلخ جزیره قشم در روز نوروز صیادان که هرساله در ۲۹ تیر ماه برگزار می شود هرگونه صید را تعطیل می کنند و به جشن و پایکوبی همراه با شنا و آب تنی در کنار ساحل می گذرانند. این روز برای خود آداب و رسوماتی دارد که در چند سال پیش تمامی اهالی ساحل نشینان خلیج فارس آن را اجرا می کردند اما امروزه تنها سلخی‌ها هستند که در ۱۰۰ کیلومتری جنوب قشم به این رسم کهن وفادار مانده‌اند.

 

مردم این روستا بر این باورند که نوروز صیاد روز زاد و ولد ماهیان و باروری دریاست به همین خاطر در آن هیچ لنچ و قایقی به دریا نمی رود و اگر برود از تور و قلاب خبری نیست.


دریا و تامین اقتصادی کشور روستا ,مراسم ,روستای ,دریا ,نوروز ,جزیره ,نوروز صیادان ,نوروز صیاد ,مراسم سنتی ,همین روستا ,ساحل نشینان منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

امتحانی مد و فشن روز دنیا lida بیستمین پرسش مهر وب کورد Web دنیای من اشپزی